Anja Meijer

Klinisch Psycholoog - Psychotherapeut

Mijn visie op psychotherapie
Psychotherapie is hulp bij psychisch lijden, de behandeling is gericht op het verbeteren van het functioneren en gevoel van welbevinden. Het kan gaan om hulp bij het verwerken en bewerken van pijnlijke ervaringen en gebeurtenissen in heden en verleden of om het anders leren beoordelen of ervaren van die gebeurtenissen.
Veel psychisch leed wordt veroorzaakt doordat we proberen uit de weg te gaan wat onvermijdelijk is en vast te houden aan overtuigingen die ons in de weg zitten. We strijden vaak tegen zaken die buiten onze macht liggen. Deze strijd frustreert en kan ons afleiden van onze grotere doelen, namelijk die doelen die tot een bevredigend leven leiden.


Wat kan ik bieden
In mijn praktijk behandel ik angst- dwang, trauma en stemmingsklachten en klachten die samen hangen met  de persoonlijkheid zoals terugkerende problemen in de relatie met anderen en klachten betreffende een negatief zelfbeeld, hechtingsproblemen of identiteit. Ik werk zowel klachtgericht als meer persoonlijkheidgericht, afhankelijk van de problemen waarvoor u komt en de doelen van de behandeling.
 

Over mijzelf
In 1989 ben ik aan de Rijksuniversiteit Groningen afgestudeerd in de klinische psychologie en Gerontologie.  Na mijn studie ben ik gaan werken bij Lentis en daarna bij GGZ-Drenthe. Bij deze laatste werkgever ben ik alweer 27 jaar met veel plezier werkzaam. Ik heb hier veel ervaring opgedaan met het behandelen van een breed palet aan problematiek bij de doelgroep tussen 18 en 90 jaar, zowel klinisch, dagklinisch en poliklinisch. Sinds 1998 ben ik wettelijk geregistreerd als psychotherapeut, gezondheidszorg psycholoog (specialist) Daarnaast ben ik opleider en supervisor voor de  psychologen die in opleiding zijn tot gezondheidszorg psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog.
In mijn werkwijze vind ik het belangrijk dat we samen met aandacht en respect voor elkaar duidelijk krijgen wat echt belangrijk en betekenisvol voor u is. Ik maak graag gebruik van technieken en vaardigheden uit de  mindfulness en de Acceptance en Commitment therapy.