Anke Bons

GZ-psycholoog en psychotherapeutAnke Bons

 

Wat is psychotherapie
Ons gedrag en onze emoties worden veelal gestuurd door  ervaringen in onze vroege jaren. Soms worden we later in ons leven,  en vooral in tijden van stress,  gehinderd  door gedrag en gevoelens  die met deze vroege ervaringen te maken kunnen hebben. Dit kan zich in allerlei klachten uiten en soms lopen ook relaties met naasten daardoor moeizaam.
Psychotherapie kan dan een mogelijkheid zijn om te begrijpen waar klachten, zoals angst, sombere gevoelens of juist heftige emoties  door ontstaan zijn en waar ze door in stand worden gehouden. U kunt uw gevoelens  beter leren begrijpen en daarmee  en situaties  beter hanteerbaar  maken .

Wat kan ik voor u betekenen
In de veilige omgeving van de spreekkamer luister ik naar u, kan ik u helpen stil te  staan bij uw gevoelens en gedachten en helpen deze beter te begrijpen en te hanteren.  Mogelijk heeft u ingrijpende gebeurtenissen in uw leven meegemaakt en moeten deze verwerkt worden.  Als therapeut  werk ik met u samen, waarbij u als cliënt veelal de richting aangeeft.

Over mij:
In 1981 ben ik als ontwikkelingspsycholoog afgestudeerd. Een aantal jaren later heb ik de psychotherapieopleiding gevolgd en werk  sindsdien ook als zodanig. Ik ben intussen meer dan 25 jaar werkzaam  in de GGZ voor kinderen en jeugdigen, de laatste jaren als vrijgevestigd psychotherapeut, ook voor volwassenen.   Vanwege mijn interesse in de vroege ontwikkeling  en gehechtheid ben ik meer en meer gaan merken dat problemen in de volwassenheid vaak niet los gezien kunnen worden van ervaringen op jonge leeftijd.

Sinds 2008 ben ik naast mijn werk als psychotherapeut  ook als docent verbonden aan de GZ opleiding voor psychologen.

 

 

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Ga direct naar het contactformulier of neem contact met ons op.