Marike Janssen


GZ-psycholoog

 

Wat kan ik bieden:
Soms heb je jezelf niet de tijd gegund om te herstellen na een hectische periode, of ga je constant over je eigen grenzen (waarbij ‘nee’ zeggen geen optie lijkt). Soms loop je vast en weet je niet welke weg je in wilt slaan of durf je niet te kiezen. Enkele inzichtgevende gesprekken kunnen helpen om in je kracht te komen en met zowel je hart als je verstand keuzes te maken zodat je met meer vertrouwen je weg kan vervolgen.
Door een benadering die gekenmerkt wordt door compassie, gelijkwaardigheid en oprechte interesse wordt een omgeving geschapen waarin je je kunt openstellen. Dan wordt het mogelijk om jezelf te gaan onderzoeken, begrijpen en accepteren, met als doel meer zelfrespect en vertrouwen te ontwikkelen.
Technieken zoals EMDR kunnen helpen om dysfunctionele kerngedachten (moeilijk woord voor negatieve conclusie over jezelf of anderen die vaak ontstaan zijn in je vroegere levensgeschiedenis) te begrijpen en om te leren buigen. Ik maak ook gebruik van interventies uit de gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie.
Ik start met een korte diagnostische fase, om vervolgens de begeleiding en behandeling goed af te kunnen stemmen op de hulpvraag van de cliënt.
Ik heb geen contractafspraken gemaakt met zorgverzekeraars (er is dus sprake van restitutiezorg), wat dit voor de hulp en de vergoeding betekent wordt vooraf uitvoerig besproken. Het is raadzaam van te voren je polis te raadplegen.

Over mij:
Ik ben op een waddeneiland opgegroeid en voor mijn studie ben ik naar ‘de overkant’ gegaan: de stad Groningen. Aan de RUG ben ik in 2003 afgestudeerd in de klinische psychologie, sociale psychologie en ontwikkelingspsychologie waren nevenrichtingen. In 2009 heb ik de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog afgerond. Ik heb een tijd in de kind- en jeugdpsychiatrie gewerkt, waarbij de waarden respect en gelijkwaardigheid ook de boventoon voerden. Mede hierdoor heb ik oog gekregen voor de gevolgen die ontwikkelingsproblemen, een onveilige hechting en nare ervaringen met zich meebrengen; tot ver in de volwassenheid.
Ik heb veel interesse in de positieve psychologie en vind het belangrijk om mezelf te blijven verrijken door middel van scholing en het openstellen voor andere inzichten. 

Praktijkinformatie.
Voor informatie over openingstijden,  kwaliteit, contracten met zorgverzekeraars en tarieven bezoek dan mijn pagina met praktijkinformatie

 

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Ga direct naar het contactformulier of neem contact met ons op.