Roos den Held

Beeldend Therapeut

 

Beeldende therapie
Bij beeldende therapie praat je niet alleen over je probleem of klacht, maar ga je er ook letterlijk, met behulp van beeldend materiaal, mee aan de slag. Dit maakt het tot een actieve therapie waarbij je gaat doen, ervaren en via een andere weg dan praten in contact kan komen met je gevoel. Hiermee kun je tot inzicht en vervolgens tot verandering, acceptatie of verwerking komen en kom je weer in contact met je mogelijkheden.
Het is niet nodig om ervaring te hebben in het werken met beeldend materiaal. De nadruk ligt op de ervaring, beleving en de inzichten die met het beeldende werken toegankelijk worden, niet op het maken van ‘mooie’ dingen.

Wanneer kun je bij mij terecht?
Je kunt bij mij terecht vanwege psychische of emotionele klachten, zoals  bijvoorbeeld een depressie, angstklachten, emotieregulatie problemen, stress, burnout, verlies ervaringen, levensfase problematiek of wanneer je het gevoel hebt dat je vast loopt en de balans terug wilt vinden. Beeldende therapie kan geschikt zijn wanneer je wel een oplossing voor je probleem of klacht wilt vinden maar het moeilijk vindt om erover te praten. Of je kunt juist heel goed verwoorden wat je denkt, alleen doet je gevoel hierbij niet mee waardoor het moeilijk is om tot beleving en verwerking te komen. Ook kan het zo zijn dat deze vorm van therapie voor jou geschikt is omdat de ervaringsgerichte insteek je aanspreekt.

Even voorstellen
Mijn naam is Roos den Held. In 2005 heb ik de HBO opleiding ‘Creatieve therapie beeldend’ afgerond, tegenwoordig vaktherapie beeldend of beeldende therapie genoemd, aan de Stenden hogeschool te Leeuwarden. Sinds 2006 ben ik werkzaam als beeldend therapeut in de geestelijke gezondheidszorg, waar ik werk met volwassenen en ouderen. In april 2015 ben ik gestart als vrijgevestigd beeldend therapeut.
In mijn werkwijze stem ik steeds af op de persoon met wie ik werk en sluit ik aan op wat er op dat moment nodig is. Veiligheid, betrokkenheid, empathie, een persoonlijke benadering en samenwerking zijn kernwoorden.Samen met de specifieke beeldend therapeutische werkwijze maak ik gebruik van technieken uit verschillende psychotherapeutische stromingen zoals bijvoorbeeld schematherapie, oplossingsgerichte therapie en aandacht gerichte therapie (zoals mindfulness).

Wachttijd.
Voor mijn actuele wachttijd klik hier

 

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Ga direct naar het contactformulier of neem contact met ons op.