Welke zorgverlener?

Verschillende zorgverleners


GZ- psycholoog (Gezondheidszorgpsycholoog)
Een GZ-psycholoog heeft een universitaire opleiding psychologie afgerond en daarna een GZ-opleiding in een praktijkinstelling gedaan. De GZ-psycholoog diagnosticeert en behandelt een breed scala van psychische problemen en stoornissen. De werkwijze kan verschillen en hangt samen met de persoonlijke voorkeur van de therapeut.

Psychiater
Een psychiater heeft een universitaire studie medicijnen afgerond, met als afstudeerrichting de psychiatrie. De psychiater diagnosticeert en behandelt psychische en psychiatrische stoornissen. Hij of zij is gespecialiseerd in het behandelen met psychofarmaca (antidepressiva, angstremmende middelen etc.)

Psychotherapeut
Een psychotherapeut heeft een universitaire opleiding psychologie afgerond (of andere relevante scholing en werkervaring opgedaan) en daarna een psychotherapieopleiding in een praktijkinstelling gedaan. De psychotherapeut diagnosticeert en behandelt complexe psychische problemen en stoornissen. De werkwijze kan verschillen en hangt samen met de persoonlijke voorkeur van de therapeut.

Beeldend therapeut.
Bij beeldende therapie praat je niet alleen over je probleem of klacht, maar ga je er ook letterlijk, met behulp van beeldend materiaal, mee aan de slag. Dit maakt het tot een actieve therapie waarbij je gaat doen, ervaren en via een andere weg dan praten in contact kan komen met je gevoel. Hiermee kun je tot inzicht en vervolgens tot verandering, acceptatie of verwerking komen en kom je weer in contact met je mogelijkheden.

 


 

 

 

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Ga direct naar het contactformulier of neem contact met ons op.